توری مش، شبکه‎ ایی فولادی است که از میلگرد برای ساخت آن استفاده می‎شود. میلگرد پروفیلی است که دارای سطح مقطع دایره ایی شکل و توپر است. به طور کلی در ساخت آنها از فولاد استفاده می‎شود، به همین دلیل از دوام و استحکام بالایی برخوردار هستند. از انواع میلگرد می‎توان به نوع اروپایی، گالوانیزه، فولاد کربن‎دار، فایبرگلاس پلیمر و اپوکسی اشاره کرد.

بیشتر افراد با نوع فلزی آن بیشتر آشنا هستند. از نظر ظاهری نیز میلگردها به دو دسته ساده و آجدار تقسیم می‎شوند. به طور کلی از انواع آجدار برای بالا بردن سطح مقاومت بتن در ساختمان‎سازی استفاده می‎شود. در حال حاضر می‎توان گفت استفاده از انواع میلگرد آجدار با گرید متوسط کاربرد بیشتری در صنایع مختلف دارد. استفاده از آنها برای مقاوم سازی سازه در برابر زلزله بسیار رایج است. آج‎های روی میلگرد، سبب می‎شوند تا بتن بسیار بهتر بر سطح میگیرد قرار گرفته و بچسبد.

از توری مش به عنوان توری جوش نیز یاد می‎شود. به بیان ساده می‎توان گفت، آنها توری‌های فلزی مشبکی هستند که در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می‎گیرند. همانطور که گفته شد برای تهیه آنها از میلگرد بهره برده می‎شود. البته می‎توانید توری‌های مشی را پیدا کنید که از مفتول سیاه نیز ساخته شده‌اند. مفتول سیاه به مفتول‎هایی گفته می‏شود که در طی آن با استفاده از کشش و حرارت میلگردها ساخته می‎شوند. حرارت و نیروی کششی سبب می‎شود تا این مفتول‎ها نرم و منعطف شوند. برای این منظور لازم است درجه حرارت به بیش از 900 درجه سانتیگراد برسد. این نوع از مفتول‎ها معمولا در سایزهای 1.20 ، 1.50 ، 2.50 3 و 4 تولید می‎شوند. از مفتول سیاه در ساخت انواع توری حصاری، مرغی، پرسی، مش، الکترود، پانل، سیم خاردار، میخ، آرماتوربندی، بسته‎بندی، کشاورزی، ساختمان‎سازی و تولید و ساخت وسایل تزئیناتی خانگی استفاده خواهد شد.

توری مش چگونه ساخته می شود؟

برای ساخت توری مش میلگردها را به صورت افقی عمودی بر روی یکدیگر قرار خواهند داد. به این ترتیب ساختار مشبک و فلزی بوجود می‌آید که عموما دارای چشمه‎هایی به شکل مربع هستند. سپس زوایای قائمه در هر نقطه بوسیله جوش، به یکدیگر متصل خواهند شد. یکی از تفاوت‎های مهم توری جوش با توری پرسی همین موضوع است. توری پرسی نیز ساختار مشبکی دارد، البته در تهیه آن از مفتول گالوانیزه استفاده می‎شود. اما از نظر ظاهر می‎توان گفت به توری مش شبیه است. نکته مهم این است که در توری‎های پرسی خبری از جوش نبوده و صفحات فولادی به صورت یکدست و با اعمال فشار در کنار یکدیگر قرار خواهند گرفت.

اگر در تهیه توری جوش از میلگرد ساده استفاده کنند، معمولا سایز میلگرد 6 و 8 انتخاب خواهد شد. اگر قرار باشد از میلگردهای آجدار بهره برده شود معمولا از سایزهای 8 ، 10 ، 12 و 14 استفاده می‌شود. از آنجا که توری‌ها با میلگردهای فولادی ساخته می‎شوند، بنابراین نباید از آنها انتظار رول شدن را داشته باشید. به طور کلی توری جوش به صورت ورق و یا برگه‌ایی به بازار عرضه می‌شود. در تهیه این نوع از توری‎ها از استیل نیز استفاده می‎شود. در این صورت سازه از دوام و استحکام بیشتری برخوردار خواهد بود.

بررسی انواع توری جوش بر اساس اندازه چشمه

زمانی که میلگردهای به صورت افقی و عمودی بر روی یکدیگر قرار می‌گیرند، شبکه مشبکی بوجود خواهد آمد که به هر یک از این شبکه‎ها، اصطلاحا چشمه گفته می‎شود. بر همین اساس انواع مختلفی برای توری جوشی در نظر گرفته خواهد شد. بدیهی است هر چقدر میلگردها فاصله کمتری داشته باشند، به همان میزان اندازه چشمه‎ها کوچکتر خواهد شد. این امر سبب می‎شود تا برای تهیه یک ورقه از توری جوشی، از میلگرد بیشتری استفاده خواهد شد و بنابراین وزن آن نیز افزایش می‎یابد. چشمه‎های کوچکتر، نفوذ ناپذیرتر خواهند بود. اندازه چشمه که معمولا به شکل مربع است می‎تواند در سایزهای 10، 15، 20 ، 25 و 30 سانتیمتری طراحی و ساخته شوند.
توری مش به سه شکل پنلی، فولادی و آجدار به بازار عرضه می‌شود.

مزایای توری مش چیست؟

• با توجه به مقاومت و طول عمری که دارد، می‎توان گفت مقرون‎به صرفه است.
• جابه‌جایی و حمل و نقل آن آسان است.
• سرعت نصب آن بالا است و در عین حال هزینه‎ نصب آن نیز پایین است.
• دارای ایمنی و امنیت هستند.

مشخصات فنی توری مش چیست؟

• این نوع توری‎ها معمولا از مفتول آجدار و یا گالوانیزه ساخته می‎شوند. مفتول‌های گالوانیزه در برابر عوامل فرسایشی و خوردگی مقاوم‎سازی شده‌اند. در طی فرآیند گالوانیزه از فلز روی به عنوان یک لایه پوششی استفاده خواهد شد. به این ترتیب فلز و فولاد در برابر رطوبت و سایر شرایط از خود مقاومت نشان خواهند داد.
• قطر مفتول در آنها بین 4 تا 12 میلیمتر است.
• عرض آنها به 100 تا 250 سانتیمتر می‎رسد و طولی برابر با 200 تا 900 سانتیمتر خواهند داشت.
• چشمه‎ها معمولا در ابعاد 5 تا 25 سانتیمتری ساخته خواهند شد.

مفهوم توری جوش سبک و سنگین چیست؟

انواع توری مش سنگین با استفاده از میلگردهای 6 ،8 ، 10 ، 12 و 14 ساخته می‎شود. این محصول ایستایی بسیار بالایی داشته و در عین حال از انعطاف‌پذیری کمتری برخوردار است. در حالت کلی می‎توان گفت وزن هر برگ از آنها بین 62 تا 86 کیلوگرم است.
توری جوش سبک از نظر شکل ظاهری شبیه نوع سنگین آن است. برای ساخت از مفتول‌ها 2 ، 2.5 ، 3 ، 3.5 و 4 میلیمتر استفاده خواهد شد. چشمه‎ها نیز در به شکل هندسی مربع طراحی می‎شوند. وزن هر ورق از توری جوش سبک به 1 تا 3.5 کیلوگرم می‎رسد.

توری مش چقدر وزن دارد؟

وزن نهایی توری جوشی به فاکتورهای زیادی بستگی دارد که از آن جمله می‎توان به نوع بافت و شکل هندسی، اندازه میلگردها، فاصله‎ایی که بین میلگردها وجود دارد و اندازه ورقه‎های توری اشاره کرد.
بر این اساس می‎توان گفت توری‌های جوشی که با میلگرد 6 ساخته شده‌اند و دارای چشمه‎هایی با سایز 30 *30 هستند، از سبک‎ترین انواع این توری‎ها به‌شمار می‌آیند. آنها معمولا در ابعاد 60 * 240 ساخته می‎شوند. هر متر مربع از این محصول، وزنی معادل 1.5 کیلوگرم خواهد داشت.
توری جوشی که با میلگرد 12 ساده و با چشمه 10 * 10 ساخته می‎شود، بیشترین وزن را در بین این توری‌ها به خود اختصاص داده است. هر متر مربع از این محصول وزنی معادل 18 کیلوگرم خواهد داشت.

نکاتی که باید هنگام استفاده از توری مش رعایت کنید

یکی از نکات مهم در توری مش، اتصال میلگردها به یکدیگر است. برای این منظور از جوشکاری نقطه‌ایی استفاده می‎شود. از جوش نقطه‎ایی به عنوان یکی از انواع جوشکاری‌های مقاومتی یاد می‎شود. به طور کلی این نوع جوش برای اتصال ورقه‌ها در نظر گرفته شده است. در این تکنیک از دو الکترود مسی برای متمرکز کردن جریان برق استفاده خواهد شد.
قبل از آنکه جوشکاری را شروع کنید، مطمئن باشید، میلگردها آلودگی نداشته باشند. وجود مواد آلوده و چسبناک، کیفیت جوش و اتصال آنها را پایین خواهد آورد. این امر به نوبه خود باعث کاهش میزان ایمنی خواهد شد.
برای این منظور، استفاده از میلگردهای زنگ زده اصلا پیشنهاد نمی‎شود. از آنجا که این سازه‌ها با هدف افزایش مقاومت و استحکام به کار برده می‎شوند، استفاده از میلگردهای کثیف و زنگ‌‌زده شما را از هدف دور خواهد کرد.
همیشه به نوع آب و هوا و محلی که قرار است از توری جوشی استفاده شود، دقت کنید. اگر با شرایط آب و هوایی خاصی مواجه هستید، حتما از انواع گالوانیزه آن استفاده نمایید.

کاربرد توری مش چیست؟

از رایج‎ترین کاربردهای توری مش می‎توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ساخت و طراحی انواع سقف‎های کامپوزیت
  • ساخت انواع سیلوهای بتنی
  • ساخت انواع مخازن بتنی
  • تونل سازی
  • ساخت دیوارهای سه بعدی
  • ساخت فونداسیون و پی‎های بتنی
  • بالا بردن میزان مقاومت کانال‌های آب
  • حصار کشی و محافظت از حیوانات

قیمت توری مش به چه عواملی بستگی دارد؟

به طور کلی می‎توان گفت وزن، مهمترین فاکتوری است که قیمت توری مش را تعیین خواهد کرد. نوع و اندازه میلگرد و همچنین سایز چشمه از جمله عواملی هستند که بر روی وزن نهایی محصول تاثیر خواهند داشت. در کنار این فاکتور، نوسانات بازار را نیز باید در نظر گرفت. بدیهی است هر چقدر سایز میلگرد بیشتر و یا سایز چشمه‏‎ها کوچکتر باشد، به همان میزان، بر قیمت محصول نهایی افزوده خواهد شد.