کافی است تصمیم بگیرید، در گوشه ‎ایی از حیاط و یا باغ خود، مرغ و خروس نگه دارید، آنگاه توری مرغی، جزء اولین اقلامی است که باید در لیست خرید خود قرار دهید. در واقع به همین دلیل به آنها توری مرغی گفته می‎شود. البته کاربرد آنها محدود لانه  ‎سازی حیوانات خانگی نظیر پرندگان نخواهد شد. توری‌هایی که برای این منظور ساخته می‎شوند، از جمله تورهای سبک، نازک و ارزان قیمت هستند. برای اولین بار از آنها در دهه 80 میلادی استفاده شد. آنها را می‎توانید با نام تجاری Hexagonal wire netting نیز در بازار بیابید. در ساخت انواع توری و حصار، معمولا به چندین فاکتور توجه می‏شود. از آن جمله می‎توان به جنس توری، ضخامت مفتول، مقاومت آن در برابر عوامل طبیعی، اندازه چشمه‎ها و میزان طول و عرض آنها اشاره کرد.

توری مرغیبا توجه به این نکات کاربردهای متفاوتی نیز برای آنها تعریف خواهد شد. برای برخی تقاضای بیشتری وجود داشته و بهتر در بازار در دسترس هستند و برخی دیگر در صنایع خاص مورد استفاده قرار خواهند گرفت.

توری مرغی از چه چیزی ساخته می شود؟.

توری مرغی معمولا از سیم مفتول ساخته خواهد شد. سیم مفتول‎ها، یکی از پرکاربردترین ابزار در صنایع بزرگ و کوچک هستند. آنها مقطعی گرد داشته و با استفاده از سیستم نورد و کشش ساخته می‎شوند. سیم مفتول‌ها به دو صورت سفید و سیاه به بازار عرضه خواهند شد. جنس آنها از فولاد است. حتما می‎دانید که در فولاد دو ماده اصلی آهن و کربن وجود دارد. در کنار آن از برخی آلیاژهای دیگر مانند کروم، منگنز و نیکل نیز استفاده خواهد شد. هر کدام از آنها ویژگی خاصی به فولاد خواهند داد. سیم مفتولی که برای توری‌های مرغی استفاده می‎شود کربنی کمی داشته و ساختاری محکم و مسطح دارد. سیم مفتول‎های سیاه، از انواع گالوانیزه نشده به‎شمار می‌آیند. به همین دلیل رنگ تیره دارند، از این رو به آنها مفتول سیاه گفته می‎شود.

قیمت توری مرغی

سیم مفتول‌ هایی که برای توری مرغی استفاده می‎شوند تحت گالوانیزه گرم و سرد قرار خواهند گرفت. وقتی صحبت از گالوانیزه می‎شود، یعنی قرار است با محصولی مواجه شویم که مقاومت خوبی در برابر خراش، فرسایش، خوردگی، ضربه و تغییرات جوی از خود نشان می‌دهد. در واقع آنها همان سیم مفتول سیاه هستند که تحت فرآیند گالوانیزه تغییر رنگ داده و سفید می‎شوند، به همین دلیل به آنها سیم مفتول سفید گفته می‎شود. در طی گالوانیزه گرم، مفتول درون روی مذاب شده قرار خواهد کرد. فلز روی تمامی قسمت‌های آن را پوشش می‌دهد. در مرحله بعد مفتول در مجاورت هوا قرار داده شده تا سرد شود، به این ترتیب محصول نهایی در برابر خوردگی و زنگ‎زدگی به شیوه موثری مقاوم خواهد شد.در گالوانیزه سرد نیز با نتیجه یکسانی مواجه خواهید شد، اما مراحل آن ساده‎تر از گالوانیزه گرم است. از کاربردهای سیم مفتول گالوانیزه می‎توان به تولید توری‌های حصاری، جوشی، گابیون، توری مش، سیم خاردار و توری پرسی اشاره کرد.

کاربرد توری مرغی 

• همانطور که ذکر شد، توری مرغی به عنوان سبک‎ترین و نازک‎ترین انواع توری به‎شمار می‎رود. اندازه چشمه یکی از ویژگی‎هایی است که در خرید انواع توری مورد توجه قرار می‎گیرد. چشمه‌ها به اشکال مختلف هندسی مانند مربع، مستطیل و شش ضلعی طراحی می‎شوند.
• آنها طول عمر بالایی دارند و در مناطق مرطوب مانند شمال کشور، به راحتی برای سالیان متمادی دوام خواهند آورد.
• قیمت مناسبی داشته و مقرون‎به صرفه هستند.
• سبک و قابل دسترس هستند.
• به راحتی جابه‌جا و حمل و نقل می‎شوند.
• سرعت نصب آنها بالا است.
• تهویه مناسبی را برای محیط مورد نظر ایجاد خواهند کرد.
• برای غذا دادن به حیوانات بسیار کاربردی هستند.

کارخانه تولید توری مرغی

از رایج‎ترین اندازه‌های چشمه توری مرغی می‎توان به موارد زیر اشاره کرد:

• چشمه‎های 3.4 اینچ ( هر اینچ برابر با 2.5 سانتیمتر است). این نوع از تورهای مرغی کاربرد بیشتری دارند. به طور کلی اگر در بازار به اندازه و نوع خاصی اشاره نکنید، یعنی به دنبال تورهایی با این چشمه هستید. سایز 90 سانتی آن، طولی برابر با 45 متر داشته و هر طاقه آن 40.5 متر مربع را پوشش خواهد داد.سایز 120 سانتیمتری آن دارای 45 متر طول بوده و هر طاقه 54 متر مربع را پوشش می‌دهد.سایز 150 سانتی آن طولی برابر با 45 متر داشته و هر طاقه 67.5 متر مربع را پوشش خواهد داد.

• چشمه‎های 1.2 اینچ . می‎توان گفت پس از چشمه‌های 3.4 اینچی، این سایز بیشترین تقاضا را به خود اختصاص داده است. با توجه به اندازه آن به راحتی می‌توان حدس زد که اندازه چشمه‌ها کوچکتر و ریزتر هستند. به همین دلیل ممکن است آنها را با نام توری فنچی نیز بشنوید. این نوع از توری‌ها با عرض 90 و 120 سانت به بازار عرضه می‌شوند.

• چشمه‎های 1 اینچی

انواع توری مرغی از نظر جنس

توری مرغی از نظر جنس به دو دسته کلی مفتولی و پلاستیکی تقسیم می‎شود. براساس آنچه در ابتدا گفته شد، توری‌های مفتولی با استفاده از سیستم گالوانیزه تهیه می‎شوند.
توری‌های پلاستکی. این توری‌ها با استفاده از سیستم اکستروژن تولید می‎شوند. البته مواد سازنده تنها به پلاستیک محدود نمی‎شود. برای بالا بردن دوام و طول عمر آنها از موادی مانند یووی نیز استفاده خواهد شد. این امر مقاومت آنها در برابر نور خورشید را بالا خواهد برد. هر چقدر میزان این ماده بیشتر باشد، به همان میزان توری در برابر حرارت خورشید از خود مقاومت نشان خواهد داد. این امر باعث افزایش قیمت محصول نیز میشود. دوام، تنوع در رنگ، تنوع در نوع و اندازه چشمه، وزن مناسب و مقرون‎به‌صرفه بودن از جمله ویژگی‌های این نوع از توری‌های مرغی است. توری پلاستیکی مرغی را می‎توانید در اندازه‌های زیر خریداری نمایید:
90 سانت
150 سانت ( یک متر و 50 سانت)
2 متر
120 سانت ( یک متر و 20 سانت)
1 متر
ارتفاع آنها به 90 و 120 سانت خواهد رسید.
در ساخت توری‌های پلاستیکی مرغی، از انواع پلاستیک‌های بازیافتی و نو استفاده خواهد شد. هر چقدر میزان ناخالصی در آنها بیشتر باشد، به همان میزان از کیفیت محصول کاسته خواهد شد. در این صورت توری در مدت زمان اندکی خشک شده و ترک می‌خورد.
هرچقدر اندازه چشمه‌های توری بیشتر باشد باید، باید ضخامت رشته‌های بیشتر شود. یعنی محصول استحکام بیشتری خواهد داشت. این امر سبب می‎شود تا وزن توری افزایش یابد، در نتیجه برای خرید آن باید قیمت بیشتری پرداخت شود. چشمه‌های لانه زنبوری از پرکاربردترین انواع این توری‌ها هستند.

فروش توری مرغیمشخصات فنی توری مرغی

• قطر مفتول در این نوع ازتوری‌ها بین 0.4 تا 0.7 میلیمتر قرار دارد.
• طول طاقه‎ها 20 و 45 متری در نظر گرفته می‎شود.
• چشمه‎ها در ابعاد 3.4 ، 1.2 و 1 اینچی ساخته می‎شوند.

بررسی انواع توری مرغی از نظر بافت و پیچش مفتول

توری‌های مرغی از نظر پیچش و بافت محصول به دو دسته پیچش مستقیم و پیچش دو جهته تقسیم می‎شوند. در پیچش مستقیم، مفتول‌ها تنها در یک جهت بافته خواهند شد، در حالیکه در پیچش دو طرفه، همانطور که از نام آن پیدا است، مفتول به صورت رفت و برگشتی بافته می‎شود. با توجه به آنچه گفته شد، توری‌های مرغی با پیچش دو جهته از استحکام بیشتری برخوردار بوده و بیشتر در برابر ضربه و فشار دوام می‎آورند.

توری مرغی چه کاربردی دارد؟

رایج‎ترین و شایع‎ترین کاربرد توری‌های مرغی، لانه‎سازی و حصارکشی برای نگهداری حیوانات کوچک و اهلی است. همچنین اگر می‎خواهید دور باغچه خود را حصار بکشید و یا از درختان و گیاهان خود محافظت نمایید، می‎توانید از این نوع توری استفاده نمایید. همانطور که ذکر شد، آنها در برابر عوامل تخریبی مقاومت خوبی از خود نشان می‎دهند. در هر حال اگر به هر علتی دچار آسیب شوند، به راحتی می‎توان آن قسمت را تعمیر کرد. در واقع خرابی یک قسمت بر روی سایر قسمت‌های توری تاثیری نخواهد داشت.
توری‌های مرغی در صنعت ساختمان‌سازی نیز کاربرد دارند. برای مثال از آنها در ساخت سقف استفاده می‌شود. هنگام ساخت سقف‌های سوله و شیروانی، سعی می‎شود تا سازه در برابر صدا و حرارت مقاوم‌سازی و در اصطلاح عایق‌بندی شوند. به همین دلیل استفاده از پشم شیشه بسیار رایج است. اما پشم شیشه باید به روشی ایمن و در عین حال کاربردی مهار شود. برای اتصال آن به سقف از توری مرغی بهره گرفته می‎شوند. آنها سبک بوده و بنابراین وزن اضافی به سقف وارد نخواهند کرد و از آنجا که از مفتول گالوانیزه ساخته می‎شوند، سالیان سال بدون هیچ مشکلی، در محل خود سالم باقی خواهند ماند.
گچ کاری نیز از دیگر مشاغلی است که در آن از توری‌های مرغی استفاده خواهد شد. این کار به منظور بالا بردن مقاومت سازه گچی انجام می‎شود.
از دیگر کاربردهای این توری در ساختمان‎سازی، می‌توان به زیرسازی کاشی‌کاری اشاره کرد. این امر منجر به یکنواختی و استحکام سازه می‌شود.
توری‌های مرغی در مجسمه‎سازی نیز مورد توجه قرار می‌گیرد. این امر به قالب‌گیری مجسمه کمک خواهد کرد و سبب می‎شود گچ مجسمه به راحتی شکل و فرم خود را از دست ندهد.

خرید توری مرغیقیمت توری مرغی

قیمت توری مرغی به جنس، نوع مفتول، اندازه چشمه، متراژ آن و نوسانات بازار بستگی خواهد داشت. به همین دلیل نمی‎توان قیمت ثابتی را برای آن ارائه داد. بدیهی است هر چقدر مواد اولیه از کیفیت بیشتری برخوردار باشند، به همان میزان بر ارزش آنها افزوده خواهد شد.

توری مرغی ایرانی بخریم یا چینی؟

در بازار با دو نوع توری مرغی ایرانی و چینی مواجه خواهید شد. توری ایرانی از کیفیت و دوام بهتری برخوردار بوده و به همین دلیل، قیمت بیشتری نسبت به رقیب چینی خود دارد.